dimarts, 10 de juny del 2014

CRÒNICA: SORTIDA 35 "CAN CANDI QUE TE QUIERO CAN CANDI"



Aquest diumenge hem tornat a agafar les bicis per confeccionar per trenta-cinquena vegada, una nova sortida del grup, la quinze de la temporada i la sisena de l'any. 

Amb el Bernat, l'Aleix i l'Arnau en un matí de sol i molta calor, hem pujat cap a Matadepera i ens hem enfilat al turó de les Roques Blanques* per gaudir de nou de les vistes que ens ofereix el Vallès i els voltants. A dalt hem reposat una estona tot visitant la pedrera de Can Candi que mai l'havíem observat tan detalladament. Fins i tot hem descobert un corriol que baixa per darrere però aquest cop hem baixat pel lloc de sempre, pel collet de Sant Joan i fins a la carretera al costat de Can Roure. Avui anàvem amb la idea de fer una cosa senzilla i curta, no hem fet gaire cosa més. Hem passat la resta del matí a Les Pedritxes gaudint del bon dia que feia.



Si més no, ha estat un matí força productiu i de bones converses, amb moltes idees al cap per aquest estiu que pràcticament ja el tenim aquí. Aquests dies encara estem acabant de polir examens i molts marxeu de viatge de final de curs, però de cara a finals de la setmana que ve ja començarem a parlar sobre el tema i a organitzar-nos.



*Us he posat aquest asterisc per comentar-vos una cosa sobre un tema toponímic:

La singular muntanya de 577 metres d'altitud i que forma part del terme municipal de Terrassa, sempre s'ha conegut popularment amb el nom de "Turó de Can Candi" i us dic que jo formo part d'aquesta popularitat. Però tot observant el mapa topogràfic de l'ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya), he pensat que valia la pena fer-vos saber.

De fet, no cometem cap error anomenant-lo d'aquesta manera perquè aquest turó es troba molt a prop del barri de Can Candi de Matadepera. Oficialment però, s'anomena "Turó de les Roques Blanques" i el nom es deu a la seva riquesa en roca calcària (roca blanca).

I ara bé la part curiosa, i és que realment el Turó de Can Candi existeix, i no és precisament el turó que tots nosaltres coneixem. Aquest turó com podeu veure en el mapa, es troba al costat del camí que ens porta al de les Roques Blanques i és 100 metres més baix.

Doncs ja ho sabeu!! Si voleu un dia ja anirem a Can Candi, que mai hi hem anat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari