dilluns, 12 de març del 2018

CRÒNICA: SORTIDA 96 "ESTRENEM MALLOT"


En un dia de cel variable i un vent moderat, en plena circulació de depressions atlàntiques, comencem una nova excursió que avui transcorrerà per la Serra de l'Obac més propera i familiar, pels camins que més coneixem i de ben segur que més ens coneixen.

Una sortida que ve marcada, en primer lloc, per la tornada del Karim i el Biel després d'uns quants mesos. Recordem que en Karim està realitzant el tercer curs del grau d'empresa internacional a Munich, i durant tot aquest mes està passant les vacances a casa seva, a Matadepera.

En segon lloc, la noranta-sisena és la sortida de l'estrena del mallot, la nova indumentària que a partir d'avui comencem a lluir, malgrat que som pocs i les condicions meteorològiques no són les més favorables. Tanmateix, acabem d'acordar pel grup de WhatsApp que més endavant, quan siguem més gent i el temps acompanyi, farem una sessió de fotografies com cal.


Aquest és el disseny del mallot que avui estrenem

En aquesta ocasió sortim de la benzinera BP de l'avinguda Abat Marcet a un quart d'onze del matí i ens dirigim a la plaça de Sant Jordi de Matadepera per recollir en Karim.

Són tres quarts d'onze i seguim riera amunt, passant per la masia de Can Torrella de Baix. Creuem la carretera de Matadepera i ens endinsem a la urbanització de Les Pedritxes, bona notícia pels valents que avui anem en màniga curta, ja que les primeres pujades ens permeten anar entrant en calor.

Pugem pel carrer del turó de la Carlina que, seguidament, es converteix en el carrer d'Alba de la Barata, fins arribar a la cadena que indica el camí que ens ha de dur fins al coll de la Riba, situat a set-cents metres d'altitud i a la delimitació municipal de Terrassa i Matadepera.




Fem un respir i continuem ascendint fins al coll de la Torrota de l'Obac, per tal de baixar fins a la Casa Nova de l'Obac. Seguidament, creuem la carretera de Rellinars i des de la plaça dels Caus prenem la pista que davalla fins al quilòmetre set de la mateixa carretera.

Després de la baixada torna la pujada, remuntem la Serra del Troncó; un ascens breu però contundent que ens porta, gairebé dos mesos després, a la font del Troncó.

Continuem enregistrant les primeres instantànies del nou mallot.




Encarem tres quilòmetres de corriol en pla i successivament, descendim als plans de ca n'Amat de la Muntanya. Arribem a Terrassa a tres quarts d'una.





EPÍLEG

El recorregut d'aquest diumenge és un còctel, si us fixeu, de les recents sortides noranta-dues i noranta-quatre, ambdues fetes en aquesta mateixa temporada, sobre la qual ja portem més sortides i més quilòmetres respecte l'anterior.

Anem pel bon camí, però és important que ens hi mantinguem. La idea és poder fer, almenys, una sortida més abans de Setmana Santa; tant de caràcter convencional com de la modalitat de tarda laboral, opció que estem proposant a la resta de companys, donat que els dies es van allargant i de mica en mica, va arribant el bon temps.

Sigui com sigui, el compte enrere segueix avançant...

2 comentaris:

Fes el teu comentari